
واینت: احتمال دست داشتن سپاه در قتل سه تبعه سوئیس در ایران
پرتاب از بالکن، مرگ در خیابان، و خودکشی مشکوک در زندان؛ گزارش تازهای در سوئیس از نقش احتمالی دستگاههای امنیتی ایران در قتل سه تبعه این کشور، از جمله دو دیپلمات ارشد، پرده برداشته است.
پرتاب از بالکن، مرگ در خیابان، و خودکشی مشکوک در زندان؛ گزارش تازهای در سوئیس از نقش احتمالی دستگاههای امنیتی ایران در قتل سه تبعه این کشور، از جمله دو دیپلمات ارشد، پرده برداشته است.
کارشناسان میگویند جمهوری اسلامی پس از جنگ ۱۲روزه با اسرائیل، سرکوب گسترده تازهای را آغاز کرده که اقلیتهای قومی و مذهبی، فعالان سیاسی و شهروندان خارجی را هدف گرفته است؛ اقدامی که با هدف بازپسگیری کنترل داخلی، منحرفکردن افکار عمومی و سرکوب هرگونه مخالفت تفسیر میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دو شهروند فرانسوی که بیش از سه سال است در ایران زندانی هستند، از سوی مقامات جمهوری اسلامی به جاسوسی برای سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد)، «توطئه برای سرنگونی حکومت» و «فساد فیالارض» متهم شدهاند.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، با گذشت ۱۷ روز از اعدام اسماعیل فکری، به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل»، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی هنوز پیکر این زندانی سیاسی را به خانوادهاش تحویل ندادهاند و از محل دفن او اطلاعی به دست نیامده است.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در هفتاد و پنجمین هفته خود با اعتصاب غذای زندانیان در ۴۷ زندان سراسر کشور ادامه پیدا کرد.
چهارمین دوره بررسی ادواری جهانی حقوق بشر در ایران، با رد بیسابقه اکثریت توصیههای بینالمللی از سوی جمهوری اسلامی، بار دیگر تصویری روشن از انکار و مقاومت ساختاری حکومت در برابر اصلاحات حقوق بشری را ترسیم کرد.
بر اساس گزارش منابع حقوق بشری، در پی هجوم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به روستای گونیچ از توابع شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان، یک زن کشته و ۱۱ زن بلوچ دیگر زخمی شدند. خبرگزاری تسنیم از کشته شدن دو نفر خبر داده است.
اطلاعات اختصاصی ایران اینترنشنال نشان میدهد نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی پس از حمله اسرائیل به زندان اوین، صدها تن از بازداشتشدگان اخیر و بازداشتیهای بازداشتگاههای امنیتی اوین را به خانههای امن و بازداشتگاهی امنیتی که در زندان تهران بزرگ راهاندازی شده است، منتقل کردهاند.
در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی بر شهروندان بهائی در ایران، ماموران امنیتی طی ۱۰ روز گذشته دستکم ۱۰ شهروند بهائی را در شهرهای مختلف کشور بازداشت کردند. از آغاز جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل موج گستردهای از بازداشت شهروندان از جمله بهائیان و یهودیان در ایران به راه افتاده است.
احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی محکوم به اعدام، از ۹ روز پیش که از تیپ دو زندانی تهران بزرگ به مکان نامعلومی منتقل شد، هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است. ویدا مهراننیا، در گفتوگو با ایراناینترنشنال نسبت به ادامه بیخبری از سرنوشت همسرش ابراز نگرانی کرد.
همزمان با تشدید فضای امنیتی در ایران، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعلام کرد در برخی از استانهای کشور «عواملی از تبعههای اروپایی» که به گفته او «به نوعی با اسرائیل همکاری میکردند»، دستگیر شده و برایشان پرونده قضایی تشکیل دادهاند.
با گذشت هشت روز از حمله هوایی ارتش اسرائیل به زندان اوین و انتقال گروهی زندانیان سیاسی به زندانهای تهران بزرگ و قرچک ورامین، گزارشها نشان میدهند زندانیان سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ در وضعیتی بسیار نامناسب و طاقتفرسا بهسر میبرند و از ابتداییترین حقوق خود محروم هستند.
جمهوری اسلامی از آغاز جنگ با اسرائیل موج گستردهای از بازداشت شهروندان از جمله فعالان مدنی، شهروندان یهودی، بهائی و خارجی را در ایران به راه انداخته است. در یکی از تازهترین موارد، صهبا محمدی، شهروند بهائی روز هفتم تیر بهدست ماموران اداره اطلاعات شهرستان بیرجند بازداشت شده است.
شبکه ایبیسی نیوز در گزارشی نوشت که در ادامه تشدید سرکوب مخالفان در ایران، قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد سه مرد ایرانی به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام شدهاند؛ اعدامیهایی که شمار قربانیان اتهام همکاری با موساد را در جریان جنگ ۱۲ روزه تهران و تلآویو به شش نفر رساند.
در پی گزارشهای تاییدنشده درباره بازداشت شماری از رهبران جامعه یهودیان در ایران به اتهام ارتباط با اسرائیل، یک زن ساکن ایران در گفتوگو با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که شاهد بازداشت ۱۰ شهروند یهودی بوده است.
۲۲ فعال مدنی و حقوق بشر با انتشار بیانیهای، نسبت به تشدید سیاستهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی علیه شهروندان پس از جنگ با اسرائیل هشدار دادند و خواستار توقف فوری اجرای احکام اعدام و آزادی بیقید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران شدند.
در روزهای گذشته موج تازهای از بازداشتها در میان اقلیتهای دینی ایران آغاز شده؛ اقدامی که با اتهامات امنیتی از جمله «جاسوسی» برای اسرائیل همراه بوده است. تحلیلگران معتقدند این بازداشتها نهتنها فاقد مبنای حقوقی هستند، بلکه اهداف ایدئولوژیک و تبلیغاتی خاصی را دنبال میکنند.
با گذشت چهار روز از حمله اسرائیل به زندان اوین و تخریب بخشهایی از بندهای مختلف و ساختمانهای اداری این زندان، اطلاعی از وضعیت سلامتی و محل انتقال و نگهداری زندانیان سیاسی محبوس در بازداشتگاههای وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه پاسداران و حفاظت اطلاعات قوه قضاییه وجود ندارد.
تصویب طرحی برای تشدید مجازاتهای مربوط به اتهام جاسوسی در مجلس، همراه با بازداشت بیش از ۵۰۰ نفر به اتهام همکاری با اسرائیل و حدود ۳۰۰ نفر به دلیل فعالیت در شبکههای اجتماعی، نشانهای از محدودتر شدن هرچه بیشتر فضای سیاسی در ایران است.
سایت حقوق بشری هرانا گزارش داد که از آغاز جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، دستکم ۸۲۳ شهروند با اتهامات سیاسی یا امنیتی در ایران بازداشت شدهاند. همزمان فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران خواستار توقف فشار بر اهالی مطبوعات در رابطه با جنگ شد.
مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران اعلام کرد گزارشهای نگرانکنندهای درباره احتمال اعدام احمدرضا جلالی، محقق ایرانی-سوئدی، دریافت کرده است. ایراناینترنشنال ساعاتی قبل در گزارشی اختصاصی نوشت که این جلالی از زندان تهران بزرگ به مکان نامعلومی منتقل شده است.
براساس اطلاعات اختصاصی رسیده به ایراناینترنشنال، احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی محکوم به اعدام، روز دوشنبه دوم تیرماه ابتدا از زندان اوین به تیپ دوم زندان تهران بزرگ منتقل شد، اما دقایقی پیش به مکان نامعلومی انتقال یافت.