جامعه جهانی بهائی با صدور بیانیهای مطبوعاتی به تصویب قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه نقض گسترده حقوق بشر در ایران واکنش نشان داد و آن را نمونهای دیگر از توجهات جامعه بینالمللی به وضعیت وخیم اقلیتها از جمله جامعه تحت سرکوب بهائی در ایران توصیف کرد.
جامعه جهانی بهائی در بیانیهای که روز اول آذر صادر شده، با یادآوری اینکه بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان در ایران هستند، نوشت این قطعنامه «محدودیتهای شدید مداوم و ممنوعیتهای فزاینده» در زمینه حق آزادی فکر، وجدان، دین یا عقیده در جمهوری اسلامی را محکوم میکند.
به گفته جامعه جهانی بهائی، این قطعنامه جمهوری اسلامی را به دلیل ۴۵ سال تبعیض نهادینهشده، بازداشتهای خودسرانه، تخریب اموال و سایر اشکال سرکوب علیه بهائیان ایران، مورد انتقاد قرار میدهد.
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متجد، روز ۳۰ آبان با ۷۷ رای موافق، قطعنامهای علیه نقض گسترده حقوق بشر در ایران تصویب کرد.
سازمان ملل در بخشی از این قطعنامه با اشاره به وضعیت بهائیان، نگرانی جدی خود را نسبت به محدودیتهای شدید و فزاینده بر آزادی اندیشه، مذهب یا باور در ایران ابراز کرد.
جامعه جهانی بهائی در بیانیه روز پنجشنبه خود خاطرنشان کرد این قطعنامه از جمهوری اسلامی خواسته است مادههایی از قانون مجازات اسلامی که فعالیتهای دینی غیرمسلمانان را جرمانگاری کرده و اقلیتهای دینی رسمی و غیررسمی مانند جامعه بهائی را در معرض اتهامات کیفری بیپایه و اساس قرار میدهد، اصلاح کند.
این بیانیه با برشمردن این مادههای قانون مجازات اسلامی یادآور شد که در ماههای اخیر، بهائیان بر اساس این مواد قانون، دستگیر و بدون شاهد و مدرک محاکمه و زندانی شدهاند.
بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل، تصویب مجدد این قطعنامه را باعث خشنودی جامعه جهانی بهائی دانست و گفت: «ما قدردان این هستیم که جامعه جهانی همچنان در وظیفه خود برای حمایت از حقوق بشر ثابتقدم است.»
دوگال با بیان اینکه حکومت ایران هرگز حقیقت را درباره این نگرانیها اذعان نکرده و مطابق قوانین بینالمللی به تعهدات حقوق بشری خود پایبند نمانده است، افزود: «بهائیان و همه اقلیتهای آسیبپذیر در ایران سزاوار حق زندگی با کرامت و آزادی هستند و حکومت ایران باید به این حقوق احترام بگذارد.»
او از این قطعنامه بهعنوان یک «لایه حفاظتی ضروری» برای «بهائیان ستمدیده» و دیگرانی که در ایران رنج میبرند، نام برد و تاکید کرد که صدور آن و موجب نورافکنی توجهها به سوی عاملان سرکوب خواهد بود.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ بهطور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران طی یک سال گذشته شدت گرفته است.
در یکی از آخرین موارد این فشارها، دادگاه تجدیدنظر استان تهران، روز ۳۰ آبان در حکمی بهراد آذرگان، موزیسین بهائی را بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب» به هفت سال حبس محکوم کرد.
سوزان عیدمحمدزادگان و نیوشا بدیعیثابت نیز روز چهارم آبان با حکم دادگاه انقلاب بابل هر یک به پنج سال حبس و ۱۸ ماه ممنوعیت از هر گونه فعالیت آموزشی و پرورشی محکوم شدند.
در مهرماه نیز دادگاه انقلاب اصفهان در حکمی ۱۰ زن بهائی را مجموعا به ۹۰ سال حبس و ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد.
جامعه جهانی بهائی روز دوم مهر نیز در بیانیهای با اشاره به وعدههای مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم، برای احترام به حقوق تمامی اقلیتهای قومی و دینی در کشور، نوشت که بهائیان همچنان در ایران هدف آزار و اذیت قرار میگیرند.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی را به رسمیت میشناسد.