بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پارلمان این کشور، اورشلیم، ۲۸ آبان

نتانیاهو: دولت بایدن با پاسخ اسرائیل به حملات جمهوری اسلامی موافق نبود

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۸

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از مواضع دولت جو بایدن در قبال نحوه رویارویی اسرائیل با جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن در منطقه انتقاد کرد. در تحولی دیگر، مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل در دولت آتی ترامپ، بر نابودی گروه‌های مسلح مورد حمایت حکومت ایران تاکید کرد.

نتانیاهو روز دوشنبه ۲۸ آبان در سخنرانی خود در صحن پارلمان اسرائیل (کنست) گفت دولت بایدن با پاسخ اسرائیل به حملات جمهوری اسلامی به این کشور موافق نبود.

او افزود که در پاسخ به واشینگتن گفته است «نشستن و واکنش نشان ندادن قابل قبول نیست، و ما پاسخ دادیم».

نتانیاهو همچنین با اشاره به حمله اخیر اسرائیل به اهداف نظامی در ایران گفت این عملیات باعث نابودی سامانه‌های دفاع هوایی جمهوری اسلامی شد و «به توانایی ایران در تولید موشک‌های بالستیک آسیب واقعی وارد کرد».

حکومت ایران شامگاه ۱۰ مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. این دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل بود.

در سوی مقابل، جنگنده‌های ارتش اسرائیل بامداد شنبه پنجم آبان در عملیاتی تلافی‌جویانه به اهدافی نظامی در ایران حمله کردند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا

نتانیاهو: بایدن با حمله به شهر غزه، خان یونس و رفح مخالف بود

نتانیاهو در ادامه اظهارت خود در کنست گفت: «دولت بایدن پس از تهاجم هفتم اکتبر حماس، در خصوص عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه «ملاحظاتی» داشت و «پیشنهاد کرد» از ورود به این باریکه صرف‌نظر کنیم.»

او افزود: «آمریکا در مورد ورود [ارتش اسرائیل] به شهر غزه و خان یونس ملاحظاتی داشت و مهم‌تر از همه، با ورود به رفح به‌شدت مخالف بود».

به گفته نتانیاهو، بایدن به او هشدار داده بود در صورت حمله اسرائیل به رفح «ارسال محموله‌های مهم تسلیحاتی به ما را متوقف خواهد کرد و همین کار را انجام داد».

نخست‌وزیر اسرائیل افزود آنتونی‌ بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز هشدار مشابهی را مطرح کرده بود، «اما من به او گفتم با چنگ و دندان خواهیم جنگید».

تانک‌ ارتش اسرائیل در حال ورود به نوار غزه، ۲۱ آبان

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های شدید و مرگبار در طول بیش از یک سال گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

تاکید نتانیاهو بر مقابله با «قدرت‌گیری» مجدد حزب‌الله لبنان

نتانیاهو در سخنان خود در پارلمان اسرائیل به مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در لبنان پرداخت و گفت آنچه در این میان اهمیت دارد، تنها یک «برگه کاغذ» نیست.

او افزود: «برای تضمین امنیت در شمال [اسرائیل]، باید اقداماتی نظام‌مند علیه حملات احتمالی حزب‌الله انجام دهیم.»

نتانیاهو بر ادامه تلاش‌های اسرائیل برای ممانعت از قدرت‌‌گیری مجدد حزب‌الله در لبنان تاکید کرد.

‌پیش‌تر خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد لبنانی نوشت لیزا جانسون، سفیر ایالات متحده در بیروت، روز ۲۴ آبان طرح ۱۳ ماده‌ای آتش‌بس را با مقام‌های دولت لبنان در میان گذاشت.

بر اساس این طرح پیشنهادی، یک آتش‌بس ۶۰ روزه برقرار می‌شود و در این بازه زمانی، نیروی ارتش لبنان مجددا در مرز اسرائیل مستقر خواهند شد.

گزینه پیشنهادی ترامپ برای سفارت آمریکا در اسرائیل: گروه‌های نیابتی تهران باید نابود شوند

در همین حال، مایک هاکبی، گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی مسئولیت سفارت ایالات متحده در اسرائیل، روز دوشنبه اعلام کرد دولت آتی آمریکا به دنبال «مذاکرات» نخواهد بود بلکه نابودی کامل گروه‌های مسلح مورد حمایت جمهوری اسلامی را به‌عنوان هدف خود در نظر خواهد گرفت.

هاکبی در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز تاکید کرد: «آن‌ها باید خفه شوند و به پایان برسند. تا زمانی که این گروه‌های تروریستی که از سوی جمهوری اسلامی تامین مالی می‌شوند به‌طور کامل از بین نروند، صلح در آن منطقه برقرار نخواهد شد.»

دونالد ترامپ و مایک هاکبی

او مذاکره با گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی را بی‌فایده دانست و افزود: «چرا باید به هر طریقی وانمود کنیم که آن‌ها قادر به نشستن بر سر میز مذاکرات هستند؟ این اتفاق رخ نخواهد داد. آن‌ها باید از بین بروند.»

هاکبی به دلیل مواضعش در حمایت از اسرائیل شهرت دارد. او پیش‌تر در اظهارات خود گفته بود چیزی تحت عنوان «اشغال» سرزمین‌های فلسطینی از سوی اسرائیل وجود ندارد.

وب‌سایت عرب نیوز روز دوشنبه با انتشار مطلبی به گمانه‌زنی درباره رویکرد دولت آتی ترامپ در برابر خاورمیانه پرداخت و نوشت چینش اعضای کابینه ترامپ و مواضع قبلی آنان نشان می‌دهد «واضح‌ترین نقطه مشترک» میان این افراد «حمایت تزلزل‌ناپذیر از اسرائیل» است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها