از جان رتکلیف، نامزد ریاست سی‌آی‌ای چه می‌دانیم؟

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۳

جان رتکلیف، مدیر پیشین اطلاعات ملی آمریکا، که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری جدید آمریکا، برای ریاست سازمان سی‌آی‌ای نامزد کرده است، سابقه مواضع سخت‌گیرانه‌ای در قبال ایران داشته و همواره نسبت به فعالیت‌های جمهوری اسلامی در زمینه‌های هسته‌ای و نظامی ابراز نگرانی کرده است.

او در کنگره به‌عنوان یکی از سیاست‌گذاران برجسته در مسائل امنیت ملی شناخته می‌شد و عضو کمیته‌های اطلاعات و قضایی مجلس نمایندگان بود و در کمیته امنیت داخلی، ریاست بخش امنیت سایبری را بر عهده داشت.

قبل از این سمت، رتکلیف بیش از پنج سال نماینده حوزه چهارم ایالت تگزاس در کنگره بود.

زندگی شخصی

رتکلیف فرزند دو معلم و کوچک‌ترین فرزند از یک خانواده شش‌نفره است، او در ایلینوی به دنیا آمد ولی می‌گوید: «هرچه سریع‌تر خودم را به تگزاس رساندم.»

رتکلیف و خانواده‌اش در شهر هیث، تگزاس زندگی می‌کنند و پیش از این هشت سال شهردار این شهر بود.

وفادار به ترامپ

رتکلیف از سال ۲۰۱۴ وارد کنگره آمریکا شد و در جریان اولین استیضاح ترامپ در سال ۲۰۱۹ به عنوان یکی از مدافعان سرسخت او ظاهر شد.

او در جلسات استیضاح، نقش فعالی در دفاع از ترامپ ایفا کرد و بارها به گزارش رابرت مولر درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ انتقاد کرد.

ضعف در سابقه برای پست فعلی

در سال ۲۰۱۹، رتکلیف از سوی ترامپ به عنوان مدیر اطلاعات ملی معرفی شد، اما به دلیل انتقادات درباره کمبود تجربه و صلاحیت از این سمت کناره‌گیری کرد.

منتقدان، سوابق او به‌عنوان دادستان فدرال در تگزاس را زیر سوال بردند و معتقد بودند او تجربه کافی برای این سمت ندارد.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا

او در سال ۲۰۲۰ دوباره برای سمت مدیر اطلاعات ملی آمریکا معرفی شد و تاییدیه سنا را دریافت کرد تا در هشت ماه پایانی دولت اول ترامپ تا ژانویه ۲۰۲۱ در این سمت خدمت کند.

او در این مقام، طی همه‌گیری کرونا و تلاش‌های دولت آمریکا برای مقابله با دخالت‌های خارجی در انتخابات ۲۰۲۰، رهبری جامعه اطلاعاتی آمریکا و مشاوره اصلی اطلاعاتی به ترامپ را بر عهده داشت.

رتکلیف در نقش «بالاترین مقام اطلاعاتی آمریکا»، از نیروهای مخفی برای از بین بردن تعدادی از رهبران تروریستی استفاده کرد و اولویت‌های جامعه اطلاعاتی آمریکا را تغییر داد تا موقعیت آمریکا در رقابت با چین تقویت شود. او از جمله با توجه به گسترش رقابت آمریکا با قدرت‌های دیگری چون روسیه و چین در فضا، «نیروی فضایی آمریکا» را به‌عنوان هجدهمین عضو به جامعه اطلاعاتی اضافه کرد و به پاس دستاوردهایش در زمینه امنیت ملی، نشان امنیت ملی آمریکا را از سوی ترامپ دریافت کرد. این نشان، بالاترین نشان افتخار در حوزه امنیت ملی آمریکا است.

مواضع جان رتکلیف در مورد ایران

در اکتبر ۲۰۲۰، رتکلیف جمهوری اسلامی را به تلاش برای مداخله در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا متهم کرد و ادعا کرد که تهران با ارسال ایمیل‌های تهدیدآمیز به رای‌دهندگان دموکرات، قصد ایجاد ناآرامی‌های اجتماعی و آسیب به وجهه ترامپ را داشته است.

مدافع فشار‌های اسرائیل بر تهران

رتکلیف اخیرا در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز با انتقاد از سیاست‌های دولت باراک اوباما در قبال جمهوری اسلامی گفت اسرائیل فهمیده است تنها راه برای بازدارندگی در مقابل جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی‌اش این است که پاهایش را روی گلوی آن‌ها نگه دارد و آمریکا نیز باید در انجام این کار به اسرائیل کمک کند.

هشدار درباره حملات ایران

در فوریه ۲۰۲۲، رتکلیف از رویکرد جو بایدن رییس‌جمهوری فعلی آمریکا در قبال ایران انتقاد و اظهار نگرانی کرد که دولت بایدن ممکن است به ایران اجازه دهد تا به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شود.

در مارس ۲۰۲۳، رتکلیف حملات ایران به نیروهای آمریکایی در سوریه را نشانه‌ای از ضعف دولت بایدن دانست و هشدار داد که این حملات می‌تواند به تشدید تنش‌ها منجر شود.

مخالف سرسخت چین

رتکلیف، چین را تهدید اصلی برای منافع آمریکا و جهان آزاد می‌داند. او بارها هشدار داده که چین قصد دارد بر آمریکا و سایر کشورهای جهان از نظر اقتصادی، نظامی و فناوری تسلط یابد.

او در یادداشتی در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که بسیاری از شرکت‌های چینی پوششی برای فعالیت‌های دولت این کشور هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
دادگاه مردمی راسل

شنیداری

پادکست‌ها