مرکز پژوهش‌های مجلس: یک‌-سوم ایرانیان نمی‌توانند نیاز‌های اساسی خود را برطرف کنند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۳

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد نرخ فقر در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۰/۴ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، به ۳۰/۱ درصد رسیده است. روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت این به معنای آن است که در سال گذشته یک-سوم از ایرانیان توانایی برآورده کردن نیاز‌های اساسی خود را نداشته‌اند.

گزارشی که به تازگی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی منتشر شده، نشان می‌دهد نرخ فقر در کشور در ابتدای دهه ۹۰ در سطح ۲۰ درصد قرار گرفت و پس از سال ۱۳۹۸ با توجه به افزایش نرخ تورم و کاهش رشد اقتصادی، تا ۳۱ درصد بالا رفت.

روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز سوم آبان خود با اشاره به این آمار نوشت که در پنج سال اخیر «معجزه‌ای در کاهش نرخ فقر اتفاق نیفتاد» و همچنان یک‌-سوم جمعیت ایران در فقر به سر می‌برند.

طبق این گزارش، افزایش نرخ فقر نشان می‌دهد سیاست‌های حمایتی دولت در سال‌های گذشته موفق نبوده و هزینه عمل به تعهدات یارانه‌ای، تنها به بار بزرگی روی دوش بودجه تبدیل شده است.

این گزارش با طرح این پرسش که برای کاهش نرخ فقر و بهتر شدن وضعیت اقتصادی مردم چه باید کرد، به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس اشاره کرد که تاکید می‌کند «سیاست‌گذار باید از بی‌عملی و به تاخیر انداختن دوری کند و سیاست‌های اصلاحات تدریجی را برای حل بخشی از ناترازی‌های موجود» در پیش گیرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس روز ۱۶ مهر امسال گزارشی درباره فقر مسکن در ایران منتشر کرد که ساعاتی پس از انتشار از روی وب‌سایت این مرکز حذف شد.

به نوشته دنیای اقتصاد، بررسی وضعیت بودجه نشان می‌دهد دولت تا پایان سال ۱۴۰۳ برای تامین بودجه عمومی به حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید نیاز دارد.

این گزارش با اشاره به این که چالش اصلی دولت در خصوص بودجه، کسری هدفمندی یارانه‌هاست، خاطرنشان کرد روند کسری سازمان هدفمندی یارانه‌ها در مدت کوتاهی به‌طور چشمگیر افزایش یافته و چشم‌انداز کوتاه‌مدت سال ۱۴۰۳ نیز نشان‌دهنده بدتر شدن وضعیت است.

دنیای اقتصاد روز ۱۹ ‌شهریور امسال در گزارشی نوشت خط فقر برای خانوار سه نفره در تهران در سال جاری حدود ۲۰ میلیون تومان است.

این گزارش به نقل از هادی موسوی‌نیک، عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس، نوشت که در حال حاضر نرخ فقر در ایران معادل ۳۰ درصد است.

این نرخ به معنای آن است که حدود ۲۶ میلیون نفر از ایرانیان دچار فقرند و توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را ندارند.

در سال‌های اخیر، به دلیل ناکارآمدی حکومت در اداره اقتصادی کشور، گرانی کالاهای اساسی و فقر شدیدا در ایران افزایش یافته است.

رسانه‌های داخلی در این مدت بارها با انتشار گزارش‌هایی نسبت به افزایش فقر و گسترش سوءتغذیه در استان‌های مختلف هشدار داده‌اند که این هشدارها تاکنون چندان مورد توجه مسئولان جمهوری اسلامی قرار نگرفته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها