بنیاد کارنگی: روسیه در نبرد اسرائیل و جمهوری اسلامی مداخله نخواهد کرد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۳

«بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی» روز دوشنبه ۲۳ مهر در مطلبی نوشت روسیه قصد ندارد به صورت مستقیم به رویارویی اسرائیل و جمهوری اسلامی وارد شود.

به نوشته این اندیشکده، تشدید تنش‌ها میان اسرائیل و حکومت ایران روز به روز منافع روسیه در خاورمیانه را بیش از پیش تحت تاثیر قرار می‌دهد و همچنین تهدیدی علیه پروژه‌های مشترک مسکو و تهران به شمار می‌رود.

با این وجود، ترجیح مسکو این است که خود را با شرایط در حال تغییر منطقه وفق دهد تا اینکه به‌طور مستقیم در آن مداخله کند.

بنیاد کارنگی افزود: «روسیه نمی‌تواند ایران را در رویارویی با اسرائیل و آمریکا نجات دهد و دست به اقدامی در این زمینه نیز نخواهد زد.»

جمهوری اسلامی و روسیه روابط دوجانبه خود را، به‌ویژه پس از آغاز مناقشه اوکراین، به‌طور فزاینده‌ای تقویت کرده‌اند و تهران یکی از متحدان اصلی مسکو در نبرد با کی‌یف بوده است.

روزنامه وال استریت ژورنال ۱۶ شهریور گزارش داد با وجود هشدارهای غرب، حکومت ایران محموله‌ای از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد را در اختیار روسیه قرار داده است.

جمهوری اسلامی پیش‌تر پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده بود تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، ۲۰ مهر در دیدار با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، روابط تهران و مسکو را «صمیمانه» خواند و خواستار تسریع در امضای سند راهبردی میان دو کشور شد.

با وجود نزدیکی روابط تهران و مسکو، بنیاد کارنگی تاکید کرد هیچ نشانه‌ای مبنی بر تمایل روسیه برای «مداخله نظامی مستقیم در درگیری‌های جاری در خاورمیانه» وجود ندارد.

این اندیشکده اضافه کرد: «مسکو به قدری در اوکراین درگیر است که زمانی برای یک جنگ دیگر ندارد. همچنین هرگز به نظر نرسیده که روسیه بخواهد برای منافع ایران بجنگد.»

بنیاد کارنگی در ادامه مطلب خود به تاثیر تحولات اخیر منطقه بر روابط روسیه و اسرائیل پرداخت و نوشت اسرائیل پیش از حملات خود به سوریه، دیگر مسکو را در جریان نمی‌گذارد.

با در نظر گرفتن شرایط موجود، شاید روسیه تنها دفع حملات اسرائیل به سوریه را در دستور کار قرار دهد اما بیش از این، به مناقشه خاورمیانه وارد نخواهد شد.

اسرائیل ۱۲ مهر نیروهای حکومت ایران را در نزدیکی پایگاه هوایی حمیمیم سوریه هدف قرار داد. از آن‌جا که نظامیان روسی در این پایگاه مستقر هستند، سامانه‌های دفاعی روسیه تعدادی از موشک‌های اسرائیلی را در جریان این حمله رهگیری و ساقط کردند.

با این حال، احتمال درگیری مستقیم روسیه و اسرائیل بسیار کم است و دو کشور مایل به قطع روابط دوجانبه خود نیستند.

حکومت ایران شامگاه ۱۰ مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. این دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل بود.

مقام‌های اسرائیلی در دو هفته گذشته بارها تاکید کرده‌اند این کشور به حمله موشکی جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد. بیم آن می‌رود واکنش اسرائیل به شعله‌ورتر شدن آتش تنش‌ها در منطقه بینجامد.

خسارات وارد شده به یک رستوران در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی، تل‌آویو، ۱۱ مهر

بنیاد کارنگی همچنین نوشت روسیه ممکن است به سراغ گزینه حمایت غیرمستقیم از جمهوری اسلامی برود و گروه‌های نیابتی تهران، مانند حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، را از نظر تسلیحاتی تقویت کند.

به گفته این اندیشکده، روسیه تنها زمانی این گزینه را در دستور کار قرار خواهد داد که نیروهای ایالات متحده به‌طور فعالانه در مناقشه خاورمیانه مداخله کنند.

بنیاد کارنگی اضافه کرد روسیه مقابله با منافع آمریکا در سراسر جهان را هدفی مشروع می‌داند اما چنین موضعی در قبال اسرائیل ندارد و به همین دلیل، تنها زمانی به حمایت تسلیحاتی از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی خواهد پرداخت که پای آمریکا در میان باشد.

به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین، روابط مسکو و کشورهای غربی، و در راس آن‌ها آمریکا، به سردی گراییده است.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها