چند مقام دولتی اوکراین در آستانه سفر زلنسکی به آمریکا استعفا کردند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۴

روسلان استفانچوک، رییس پارلمان اوکراین، چهارشنبه ۱۴ شهریور از استعفای دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین خبر داد. پیش‌تر و در پی تغییرات عمده در دولت اوکراین، پنج وزیر از جمله وزیر تولید تسلیحات و معاون نخست‌وزیر از سمت‌های خود استعفا کردند. حملات روسیه به کی‌یف ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، الکساندر کامیشین، وزیر صنایع استراتژیک اوکراین، اولگا استفانیشینا، معاون نخست‌وزیر و وزیر دادگستری، به همراه وزیر محیط‌زیست، روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور، از سمت‌های خود کناره‌گیری کردند.

این تغییرات در حالی صورت می‌گیرد که اوکراین در مقطعی بحرانی از جنگ با روسیه قرار دارد و ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، برای دیدار با جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا و ارائه «برنامه پیروزی» خود به آمریکا آماده می‌شود.

پیش‌تر گزارش‌هایی درباره توافق احتمالی آمریکا و اوکراین برای تحویل موشک‌های کروز دوربرد به کی‌یف منتشر شده است.

این موشک‌ها می‌توانند از داخل اوکراین، اهداف دوردست در عمق خاک روسیه را هدف بگیرند.

به گفته سه منبع آگاه که به شرط ناشناس ماندن با رویترز صحبت کردند، انتظار می‌رود خبر گنجاندن موشک‌های مشترک هوا به سطح (جی‌ای‌اس‌اس‌ام) در یک بسته تسلیحاتی برای ارائه به اوکراین در پاییز امسال اعلام شود؛ هر چند هنوز در این زمینه تصمیم نهایی گرفته نشده است.

استعفاها در اوکراین در حالی است که بیش از یک‌سوم کابینه دولت پیش از این تغییر کرده و فشارها برای بازسازی دولت افزایش یافته است.

زلنسکی در سخنرانی شبانه خود اعلام کرد این تغییرات به منظور تقویت عملکرد کی‌یف و دست‌یابی به نتایج مورد نیاز اوکراین در پاییز پیش رو انجام شده است.

او، روستیسلاو شورما، یکی از معاونان اقتصادی خود را نیز برکنار کرده و گفته است تغییرات بیشتری نیز در دفتر ریاست‌جمهوری در راه است.

دیوید آراخامیا، یکی از قانون‌گذاران ارشد حزب زلنسکی، با اشاره به این‌ که بیش از نیمی از وزرا در بازبینی گسترده دولت تغییر خواهند کرد، گفت: «فردا روز برکناری‌ها و روز پس از آن، روز انتصاب‌ها خواهد بود.»

ایرینا هراشچنکو، یکی از قانون‌گذاران مخالف دولت، این وضعیت را به عنوان «بحران فکری و نیروی انسانی» توصیف کرد و خواستار تشکیل یک دولت وحدت ملی شد.

تغییرات در دکترین هسته‌ای روسیه

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، ۱۴ شهریور گفت تشدید جنگ در اوکراین از سوی واشینگتن و «اقدامات جمعی غرب» باعث شده تا روسیه در دکترین هسته‌ای خود تجدید نظر کند.

مسکو اخیرا اعلام کرد قرار است تغییراتی را در سیاست تعیین کننده شرایط استفاده از تسلیحات هسته‌ای اعمال کند اما هنوز جزییات تغییرات را اعلام نکرده است.

بر اساس دکترین هسته‌ای روسیه که در فرمانی از سوی ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۰ طرح شد، این کشور در صورت حمله هسته‌ای از سوی دشمن یا حمله متعارفی که موجودیت‌ آن را تهدید کند، می‌تواند از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند.

ادامه تهاجم روسیه به اوکراین

ارتش اوکراین روز چهارشنبه از حمله پهپادی به شهر کی‌یف خبر داد و گفت پدافند هوایی این کشور، درگیر دفع حملات در حومه پایتخت است.

به گفته آندری سادووی، شهردار لویو، روسیه بامداد چهارشنبه در حمله‌ای به این شهر در غرب اوکراین، هفت نفر از جمله سه کودک را کشت.

هم‌زمان فرماندار لویو اعلام کرد در حمله هوایی روسیه به این شهر دو نفر کشته و ۱۹ نفر زخمی شدند.

روسیه، سه‌شنبه با دو موشک به یک موسسه نظامی و بیمارستان مجاور آن در شهر پولتاوای اوکراین حمله کرد که در نتیجه آن، دست‌کم ۵۱ تن کشته و ۲۰۶ نفر زخمی شدند.

اولنا زلنسکا، همسر رییس‌جمهوری اوکراین این رویداد را مرگبارترین حمله روسیه در سال جاری میلادی خواند.

رویترز با اشاره به تصاویری که از این حمله در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است، نوشت: «چندین جسد روی زمین افتاده و با گرد و غبار و آوار پوشیده شده‌اند؛ در حالی که نمای تخریب‌شده یک ساختمان بزرگ در پس‌زمینه دیده می‌شود.»

بایدن، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای حمله مرگبار روسیه به شهر پولتاوا را به شدت محکوم کرد و آن را نشان‌دهنده تلاش پوتین برای شکستن اراده مردم اوکراین خواند.

او تاکید کرد آمریکا به حمایت نظامی از اوکراین، از جمله تقویت سیستم‌های پدافند هوایی این کشور ادامه خواهد داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها