خالد قدومی، نماینده حماس در ایران

نماینده حماس در تهران: هنیه با پرتابه انفجاری کشته شده نه بمب

جمعه ۱۴۰۳/۰۵/۱۲

خالد قدومی، نماینده حماس در تهران در همسویی با روایت‌های رسمی جمهوری اسلامی و در رد ادعای نیویورک تایمز مبنی بر کشته شدن اسماعیل هنیه با بمب کارگذاری شده در محل اقامت او، می‌گوید که رهبر حماس با پرتابه‌ای انفجاری مثل موشک، ریزپرنده یا گلوله کشته شده است.

پیشتر روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود که اسماعیل هنیه با یک دستگاه انفجاری که ماه‌ها پیش از سفر این رهبر ارشد حماس به تهران قاچاق شده بود و از حدود دو ماه پیش نیز در محل اقامت اسماعیل هنیه کار گذاشته شده بود، کشته شده است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه، گزارش نیویورک تایمز درباره چگونگی کشته شدن هنیه با یک بمب در محل اقامتش را «دروغ‌پردازی» خواند و گفت هنیه با اصابت یک پرتابه کشته شده و نقش اسرائیل در این حمله انکارناپذیر است.

القدومی در مصاحبه‌ای با تارنمای العربی الجدید در روز جمعه، گفت که گزارش‌ نیویورک تایمز خلاف واقع است و داده‌های ارائه شده در این گزارش گمراه‌کننده است.

قدومی با بیان اینکه هنیه صبح سه‌شنبه در راس هیاتی شامل مقام‌های ارشد حماس همچون خلیل الحیه، محمد ناصر و ظاهر جبارین، و خود او وارد تهران شد گفت که این هیات در مراسم سوگند رئیس‌جمهوری جدید ایران، مسعود پزشکیان در مجلس شرکت کرد و پس از آن در نمایشگاهی با عنوان سرزمین تمدن‌ها در برج میلاد حضور یافته است.

قدومی می‌گوید که در این نمایشگاه ماکتی از مسجد قبه الصخره (آنچه در ایران بیشتر با عنوان مسجد قدس معرفی شده) در کنار اجرای برنامه نمایشی درباره محنت مردم فلسطین، هنیه را تحت تاثیر قرار داد.

به گفته قدومی، هنیه بعد از این مراسم به ضیافت شام پزشکیان می‌رود و نهایتا به محل اقامت خود باز می‌گردد.

قدومی با ادعای اینکه محل اقامت هنیه مخفی نبوده و بسیاری از آن مطلع بودند گفت که دیدار هنیه از تهران دیداری رسمی بوده و او حضور عمومی داشته است.

نماینده حماس در تهران در این مصاحبه می‌گوید که هنیه بعد از بازگشت به محل اقامتش و خواندن نماز، موضوعات روز از جمله کشته شدن فرمانده حزب‌الله، فواد شکر، را بررسی کرده و در حالی که محافظش ابو‌شعبان بیرون اتاقش حاضر بوده، به استراحت می‌پردازد.

خالد قدومی می‌گوید که ساعت ۱:۳۷ بامداد، انفجار شدیدی ساختمان را به‌شدت می‌لرزاند. او با اشاره به اینکه دود غلیظی را مشاهده کرده، به سرعت متوجه می‌شود که هنیه کشته شده است.

قدومی در این مصاحبه تاکید می‌کند که این حمله با یک پرتابه انفجاری مانند موشک یا گلوله، انجام شده که به ساختمان نیز آسیب زیادی وارد کرده است.

قدومی با رد ادعای نیویورک تایمز و گزارش‌های مشابه رسانه‌های اسرائیلی مبنی بر اینکه بمبی که قبلاً به طور قاچاق وارد شده بود، باعث کشته شدن او شده، ادعاهای دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، مبنی بر اینکه ارتش اسرائيل در آن شب هیچ حمله هوایی به جز حمله به فواد شکر در بیروت نداشته را نیز مردود دانست.

قدومی تصریح کرد که این روایت‌ها با هدف برائت اسرائیل از مسئولیت مستقیم و کاستن از عواقب این اقدام عنوان می‌شود. قدومی با اشاره مستقیم به اسرائیل در خصوص برنامه‌ریزی و اجرای این عملیات چراغ سبز آمریکایی‌ها را موید این اقدام دانست. او در توجیه ادعای خود به سفر اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به واشنگتن، اشاره کرد.

قدومی در این مصاحبه تأکید کرد که شهادت هنیه بخشی از درگیری گسترده‌تر در غزه، جایی که ۷۰ درصد از ۴۰ هزار کشته، زنان و کودکان هستند، به شمار می‌رود.

طبق گزارش وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، تاکنون نزدیک به ۴۰ هزار فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند.

جنگ غزه بیش از ۹ ماه به طول انجامیده و هنوز چشم‌اندازی برای توافق آتش‌بس وجود ندارد. این جنگ پس از حمله هفتم اکتبر فلسطینیان مسلح به رهبری حماس به اسرائیل آغاز شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها