اسپانیا در پرونده ‌«نسل‌کشی غزه» در دادگاه لاهه مداخله می‌کند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۷

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا اعلام کرد این کشور درخواست مداخله در پرونده ‌مطرح شده در دیوان بین‌المللی دادگستری را خواهد داد که «به اتهام نسل‌کشی در غزه» از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل گشوده شد. اسرائیل چنین اتهامی را شدیدا رد کرده است.

آلبارس روز پنج‌شنبه ۱۷ خرداد در یک نشست خبری در مادرید گفت: «ما این کار را به دلیل تعهدمان به قوانین بین‌الملل و تمایل به حمایت از فعالیت دادگاه و تقویت سازمان ملل متحد و همچنین حمایت از نقش دادگاه به‌عنوان بالاترین نهاد حقوقی در این سازمان انجام می‌دهیم.»

پیش از اسپانیا، ایرلند نیز اعلام کرده بود در این پرونده مداخله خواهد کرد.

هفته گذشته، گابریل بوریک، رییس‌جمهوری شیلی اعلام کرد کشورش در پرونده علیه اسرائیل در دادگاه بین‌المللی دادگستری به آفریقای جنوبی خواهد پیوست.

بوریک در نامه‌ای به کنگره کشورش چنین تصمیمی را اعلام کرد.

دی‌ ماه گذشته، اولین جلسات دادگاه لاهه درباره پرونده گشوده شده به وسیله آفریقای جنوبی علیه اسرائیل برگزار شد.

آفریقای جنوبی اسرائیل را به دلیل حملات علیه حماس در نوار غزه به «نسل‌کشی فلسطینی‌ها» در این منطقه متهم کرده و از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرده تا به اسرائیل دستور دهد «فورا عملیات نظامی خود را در نوار غزه متوقف کند».

اسرائیل از خود دفاع کرده و این اتهام را «کاملا تحریف شده» و «بدخواهانه» خوانده و گفته است به دنبال نابودی مردم فلسطین در غزه نیست.

هم‌زمان، اسرائیل تاکید می‌کند که بدون حمله به رفح در جنوبی‌ترین نقطه غزه، امکان از بین بردن توان نظامی حماس وجود ندارد.

جنگ غزه با حمله حماس به اسرائیل در مهر ماه گذشته (هفتم اکتبر) آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

وکیل اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری تاکید کرده که پاسخ اسرائیل یک دفاع از خود بوده و غیرنظامیان را هدف قرار نداده است.

حزب کنگره ملی آفریقا در آفریقای جنوبی، مدت‌ها از آرمان فلسطین حمایت کرده است.

نلسون ماندلا، رییس‌جمهوری سابق آفریقای جنوبی و قهرمان مبارزات ضد آپارتاید، گفته است آزادی آفریقای جنوبی بدون آزادی فلسطینی‌ها «ناقص» خواهد بود.

اکنون و بر اساس نتایج آخرین انتخابات پارلمانی در آفریقای جنوبی، این حزب پایگاه اجتماعی خود را از دست داده است.

هشتم خرداد، پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، اعلام کرد تصمیم برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، «یک ضرورت برای دست‌یابی به صلح» بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌هاست.

یک هفته قبل از آن، به رسمیت شناختن کشور فلسطین در اعلامی هماهنگ از سوی سانچز و همتایان ایرلندی و نروژی او علنی شد.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، در رسانه اجتماعی ایکس، اسپانیا را به «هم‌دستی» برای «فراخوان‌ها به نسل‌کشی» یهودیان متهم کرد.

اکنون در سازمان ملل متحد ۱۴۳ کشور از ۱۹۳ کشور عضو از جمله روسیه، چین و هند خواهان به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی

شنیداری

پادکست‌ها