مطالعات جدید دلایل کاهش نرخ باروری مردان در دهه‌های اخیر را روشن می‌کند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۶

در دهه‌های اخیر کاهش نرخ باروری در مردان تبدیل به بحرانی جهانی شده است که در ارتباط مستقیم با پایین آمدن تعداد اسپرم یا «اسپرماگدون» عنوان می‌شود. مطالعات جدید دانشمندان، برخی از دلایل این رویداد را شرح می‌دهد.

بنا بر گزارش گاردین، میانگین تعداد اسپرم در سراسر جهان طی ۵۰ سال گذشته به نصف کاهش یافته و در ۲۰ سال گذشته این روند کاهشی سرعت بیشتری داشته ‌است.

دلایل احتمالی مختلفی برای این موضوع مطرح می‌شود؛ از آلاینده‌های محیطی گرفته تا سبک زندگی و استفاده از فناوری مانند تلفن‌های هوشمند. ما هنوز دلیل اصلی چنین سیر نزولی در میزان باروری مشخص نشده ‌است.

این امر سال گذشته کارشناسان بین‌المللی را وادار کرد تا خواهان اقدام موثر در رابطه با این موضوع شوند.

در همین رابطه و بر اساس گزارش نشریه میرور، یک مطالعه جدید که توسط بخش اورولوژی دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA) منتشر شده ‌است چگونگی میکروبیوم منی بر نرخ باروری در مردان تاثیر می‌گذارد.

به احتمال زیاد در مورد میکروبیوم روده و میکروبیوم پوست بدن انسان مطالبی شنیده‌اید، اما آیا می‌دانستید که میکروبیوم منی نیز وجود دارد و این میکروبیوم می‌تواند روی توانایی باروری در مردان تاثیر بگذارد؟

در سال‌های اخیر مطالعات زیادی روی میکروبیوم انسان انجام شده که نشان می‌دهند این میکروارگانیسم‌ها نقش مهمی در بروز بسیاری بیماری‌ها و وضعیت‌ سلامتی انسان دارند.

میکروبیوم به مجموعه‌ای از میکروب‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها، گفته می‌شود که بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارند.

در حالی که مطالعات زیادی در مورد میکروبیوم‌های موجود در دستگاه گوارش و روی پوست انجام شده، تحقیقات کمتری روی میکروبیوم سیستم تولید مثل، به ویژه در مردان صورت گرفته ‌است.

در این تحقیق دانشمندان رابطه بین میکروبیوم منی و تاثیر آن را روی تغییرات پارامترهای اسپرم را بررسی کردند.

محققان در این مطالعه که در ساینتیفیک رپرتز منتشر شد، دریافتند باکتری لاکتوباسیلرس اینرز می‌تواند تاثیر مستقیم منفی بر تحرک اسپرم داشته ‌باشد که به نوبه خود بر توانایی باروری تاثیر می‌گذارد.

این میکروب بیشتر به عنوان عامل باکتریایی موجود در واژن شناخته می‌شود و شایع‌ترین باکتری موجود در میکروبیوم دستگاه تناسلی زنان است.

تحقیقات قبلی نشان داده‌ که لاکتوباسیلوز اینرز می‌تواند اسید لاکتیک ال که نوع کمتر رایج اسید لاکتیک است را تولید کند و باعث بروز التهاب موضعی شود و این التهاب می‌تواند بر توانایی تحرک اسپرم تاثیر منفی بگذارد.

محققان در این تحقیق موفق به تعیین سه نوع باکتری از گروه سودوموناس، یک نوع باکتری بسیار رایج، در میکروبیوم منی مردان با غلظت اسپرم طبیعی و غیرطبیعی شدند.

در میکروبیوم منی مردان با غلظت اسپرم‌ غیرطبیعی، وجود میکروب‌هایی به نام‌های سودوموناس فلورسنس و سودوموناس استوتزری شایع‌تر بود، در حالی که نوع پسودوموناس پوتیدا بیشتر در میکروبیوم منی مردان با غلظت اسپرم طبیعی وجود داشت.

این یافته نشان می‌دهد که چگونه حتی میکروب‌هایی که از یک گروه مشتق می‌شوند می‌توانند تاثیر متفاوتی بر سلامت انسان داشته ‌باشند و همه باکتری‌های موجود در مایع منی تاثیر یکسانی بر باروری ندارند.

دکتر وادیم اوسادچی، نویسنده اصلی این مقاله گفت: «باید مطالعات بیشتری در مورد میکروبیوم و ارتباط آن با ناباروری در مردان انجام دهیم.»

دکتر اوسادچی افزود: «با این حال، این یافته‌ها بینش ارزشمندی را ارائه می‌کنند که می‌تواند ما را در مسیر درست برای درک عمیق‌تر این ارتباط قرار دهد. تحقیقات ما با شواهد به دست آمده از مطالعات قبلی مطابقت دارد و راه را برای تحقیقات جامع‌تر و کشف رابطه پیچیده بین میکروبیوم منی و باروری هموار خواهد‌ کرد.»

در سطح جهانی، نرخ باروری در حال کاهش است و رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی نیز در سلامت باروری در مردان نقش دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها