در پی حمله اسرائیل به بیمارستان شفا، حماس مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها را متوقف کرد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۱

رویترز به نقل از مقام‌های فلسطینی نوشت حماس مذاکرات در مورد آزادی گروگان‌های در اختیار این گروه را به دلیل حملات اسرائیل به بیمارستان شفا به حالت تعلیق درآورده است.

این در حالی است که رسانه‌های اسرائیلی پیش از این خبر داده بودند در مذاکرات برای آزادی گروگان‌های حماس پیشرفت مشاهده می‌شود.

بنا بر گزارش‌ها، مذاکرات بر سر آزادی ۵۰ تا ۱۰۰ تن از زنان، کودکان و افراد مسن در اختیار حماس در ازای برقراری آتش‌بسی سه تا پنج روزه در غزه در جریان بود.

اظهارات نتانیاهو در مورد مناقشه خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی گفت اسرائیل پیشنهادی مبنی بر ارسال سوخت به بیمارستان شفا در نوار غزه ارائه کرد، اما حماس آن را نپذیرفت.

او همچنین در مصاحبه دیگری با شبکه سی‌ان‌ان، کشته شدن غیرنظامیان را تراژدی دانست و افزود حماس مسئول مستقیم تمامی این اتفاقات است.

نتانیاهو تاکید کرد ارتش اسرائیل در مواجهه با بیمارستان‌ها «بااحتیاط» گام برمی‌دارد، اما این به معنای «مصونیت بخشیدن به تروریست‌ها» نخواهد بود.

او در پاسخ به دبیرکل سازمان ملل که خواهان رعایت قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل شده بود، گفت آنتونیو گوترش باید این درخواست را از حماس داشته باشد.

بحران انسانی در نوار غزه

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاکید کرد بیمارستان‌های غزه نباید «تحت هیچ شرایطی» در جریان درگیری‌های این منطقه هدف قرار گیرند.

اصحاق سدر، وزیر ارتباطات فلسطین، هشدار داد در صورت نرسیدن سوخت کافی به نوار غزه، خدمات تلفن و اینترنت از روز پنج‌شنبه ۲۵ آبان به طور کامل قطع خواهد شد.

فرانسه قصد دارد یک کشتی با امکانات بیمارستانی را برای درمان مجروحان جنگ در غزه به سواحل شبه‌جزیره سینای مصر اعزام کند. تایمز اسرائیل نوشت این بیمارستان سیار ۷۰ تخت‌خوابی این هفته در ساحل سینا پهلو خواهد گرفت.

شبکه خبری فرانس۲۴ به نقل از یکی از مقام‌های وزارت بهداشت حماس خبر داد بخش قلب بیمارستان شفا در حمله هوایی ارتش اسرائیل تخریب شده است.

توبی فریکر، سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اوضاع بیمارستان‌ها در نوار غزه را «یک تراژدی» خواند و افزود هیچ نقطه‌ای در سراسر این منطقه برای کودکان امن نیست.

سازمان جهانی بهداشت در پی قطع کامل ارتباط با بیمارستان شفا در نوار غزه، نسبت به امنیت و سلامتی افراد حاضر در این مرکز درمانی ابراز نگرانی کرد.

فرانس۲۴ به نقل از یک پزشک شاغل در بیمارستان شفای غزه نوشت بمباران اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته بی‌وقفه ادامه یافته است.

این پزشک بیمارستان شفا را «یک منطقه جنگی» توصیف کرد و گفت جو «خوفناکی» بر این مرکز درمانی حاکم شده است.

رسانه‌ها از ادامه درگیری شدید در نزدیکی بیمارستان شفا در غزه خبر دادند. بر اساس گزارش رسانه‌های عربی، هزاران نفر در این بیمارستان پناه گرفته‌اند و به دلیل حملات هوایی به محدوده بیمارستان امکان خروج ندارند.

پیشتر رسانه‌های فلسطین گزارش داده بودند تانک‌های اسرائیلی بیمارستان‌ الشفا در شمال غزه را از همه جهات محاصره کرده‌اند.

اسرائیل می‌گوید حماس از مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها استفاده نظامی می‌کند.

پزشکان بدون مرز هشدار داد در صورت ادامه وضعیت کنونی در غزه و اقدام نکردن فوری جامعه بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس، بیمارستان‌های غزه به «سردخانه» بدل خواهند شد.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد بیمارستان قدس در نوار غزه تعطیل شده است.

ادامه درگیری‌ها در منطقه

هفت سرباز اسرائیلی در اثر شلیک گلوله خمپاره در نزدیکی مرز لبنان زخمی شدند. همچنین ۱۵ راکت از لبنان به سوی اسرائیل شلیک شد که از این تعداد ۱۱ راکت در مناطق خالی از سکنه فرود آمد و مابقی از سوی سامانه‌های دفاعی اسرائیل رهگیری و ساقط شد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد منطقه الکرامه واقع شده بین بیت حانون و جبالیا در شمال نوار غزه را به تصرف خود درآورده است.

وبسایت وای‌نت نیوز اسرائیل نوشت در پی حمله موشکی حزب‌الله به شمال اسرائیل، شش نفر زخمی شدند. بنا بر گزارش‌ها، موشک ضدتانک شلیک شده از خاک لبنان به چندین وسیله نقلیه غیرنظامی در منطقه دوو در نزدیکی مرز لبنان اصابت کرد. حال یکی از مجروحان وخیم گزارش شده است.

مقام‌های حماس اعلام کردند ۱۳ فلسطینی در حمله ارتش اسرائیل به یک خانه در خان یونس در جنوب نوار غزه جان باختند.

نشریه هاآرتص نوشت آژیر هشدار حملات راکتی یکشنبه ۲۱ آبان در مناطق جنوبی اسرائیل در نزدیکی مرز غزه به صدا درآمد.

آژیر هشدار حملات راکتی در برخی مناطق شمالی اسرائیل در نزدیکی مرز لبنان نیز شنیده می‌شود. ارتش اسرائیل در پاسخ به این حملات، نقاطی در جنوب لبنان را گلوله‌باران کرد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در ادامه عملیات خود در اردوگاه پناهندگان شطی در غزه، تعدادی از اعضای حماس را از پا درآورده است. همچنین، تونل‌های زیرزمینی این گروه در اردوگاه شطی در جریان این عملیات تخریب‌ شده‌اند.

ارتش اسرائیل همچنین در پاسخ به حملات روز گذشته به بلندی‌های جولان، مواضعی را در سوریه هدف قرار داد.

رسانه‌های فلسطینی از حمله نیروهای اسرائیلی به روستای برقه در شمال‌غربی نابلس در کرانه باختری و بازداشت تعدادی از ساکنان آن خبر دادند.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد در حملات شب گذشته ارتش اسرائیل به روستایی در شمال نابلس در کرانه باختری رود اردن، یک مرد فلسطینی ۳۴ ساله جان خود را از دست داد.

بدین ترتیب، آمار فلسطینیان کشته شده در کرانه باختری از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل در ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، به ۱۸۶ نفر می‌رسد.

واکنش‌های بین‌المللی به مناقشه حماس و اسرائیل

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه از آمریکا خواست از نفوذ خود برای متوقف کردن حملات اسرائیل به غزه استفاده کند. او همچنین تاکید کرد آمریکا باید غزه را به عنوان سرزمین فلسطین بپذیرد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس نیوز اعلام کرد نحوه اداره نوار غزه پس از پایان جنگ مانند دوران پیش از درگیری‌ها نخواهد بود.

سالیوان افزود فلسطینی‌ها هستند که باید در مورد اداره این منطقه تصمیم بگیرند.

به گفته او، واشینگتن نمی‌خواهد شاهد درگیری در بیمارستان‌های غزه باشد زیرا مردم بیگناه و بیماران در این مراکز حضور دارند.

سالیوان همچنین تایید کرد آمریکا در مذاکرات میان اسرائیل و قطر بر سر آزادی گرو‌گان‌های حماس حضور دارد.

لارس راسموسن، وزیر امور خارجه دانمارک برای اعلام همبستگی با اسرائیل به این کشور سفر کرد.

امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه از مردم خواست برای مقابله با موج فزاینده یهودی‌ستیزی در این کشور متحد شوند.

او در بیانیه‌ای که در روزنامه پاریزین به چاپ رسید، افزود: «فرانسه‌ای که در آن هم‌وطنان یهودی ما در ترس به سر ببرند، فرانسه نیست.»

عصر روز یکشنبه ۲۱ آبان، تظاهراتی در پاریس در محکوم کردن حملات یهودستیزانه برگزار شد. روز ۲۰ آبان نیز تظاهراتی در این شهر در حمایت از مردم فلسطین برگزار شده بود.

پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا گفت از تلاش‌ها برای رسیدن به آتش‌بس در نوار غزه حمایت می‌کند، اما این آتش‌بس نمی‌تواند «یک‌طرفه» باشد.

او افزود حماس همچنان گروگان‌های زیادی در اختیار دارد و به اسرائیل حمله می‌کند.

وزیر خارجه استرالیا همچنین ضمن تاکید بر حق اسرائیل در دفاع از خود گفت اسرائیل باید از قوانین بشردوستانه بین‌المللی پیروی کند.

ایتمار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، هم با حمایت از ایده «اشغال» نوار غزه گفت اگر شهروندان این کشور در غزه ساکن بودند، امکان انجام حملات مرگبار علیه اسرائیل وجود نداشت. او افزود اسرائیل باید کنترل کامل غزه را در اختیار داشته باشد.

محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد غزه بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین‌های فلسطینی است و تلاش‌های اسرائیل برای جدا کردن آن با شکست مواجه خواهد شد.

فولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفته که تنها راه برای رساندن کمک‌های کافی به غزه آتش‌بس است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها